AkzoNobel’den iklim değişikliği ile mücadelede öncü karbon azaltma hedefi

admin
Eylül 1, 2021

AkzoNobel, tüm değer zinciri için karbon azaltma hedefleri duyurarak bilime dayalı sürdürülebilirlik hedefleri belirleme taahhüdü doğrultusunda aksiyon alan ilk boya ve astar şirketi oldu. Şirket, kendi sürdürülebilirlik hedeflerini küresel ısınmayı sınırlamayı ve küresel sıcaklıklardaki artışın sanayi devrimi öncesi düzeylerin 1,5 derece üzerine çıkmamasını sağlamayı hedefleyen Paris anlaşması ile paralel hale getirdi. 

 

AkzoNobel, tüm tedarik zincirinin karbon emisyonlarını 2030 yılına kadar 42 düşürmeyi hedefliyor (referans yılı 2020). Bu, şirketin kendi operasyonlarının yanı sıra müşterileri ve tedarikçileri gibi ortaklarının operasyonlarını da kapsayacak. Halen Bilime Dayalı Hedefler inisiyatifi (SBTi) tarafından resmen doğrulanan hedef, şirketin 2019 yılında hayata geçirdiği  İnsan. Gezegen. Boya. sürdürülebilir iş yaklaşımına daha da yüksek netlik ve ivme kazandıracak. 

 

AkzoNobel CEO’su Thierry Vanlancker, hedef belirlemenin çok önemli olduğunu belirterek şunları söyledi: “Bu, ekiplerimizi global ölçekte mobilize etmeye ve iklim değişikliği ile mücadele etmek için daha güçlü eyleme geçmeye hazırlandığımızın net bir işareti. Bıçak kemiğe dayandığında, herkes sıfır karbonlu bir geleceğe katkıda bulunanlar ile bulunmayanlar olarak ikiye ayrılacak. Yapabileceğimiz her şeyi yapmakta ve sektörümüzün en önde koşanları arasında yer alarak diğerlerine örnek olmakta kararlıyız.”

 

İnsan. Gezegen. Boya. yaklaşımı ile önemli mesafeler kat eden AkzoNobel, karbon emisyonlarını yarı yarına kesme ve 2030 yılına kadar şirketin operasyonlarında 100 yenilenebilir elektrik kullanımından oluşan iki kilit çevresel hedefinde planlananın ötesinde ilerliyor. Bu güçlü ilerleme sonucunda kısa süre önce AkzoNobel 2022 yılına kadar Avrupa’da sadece yenilenebilir elektrik ile çalışacağını duyurdu. 

 

“Karbon azaltma hedefimize ulaşmak için, kendi operasyonlarımızın da ötesine bakmamız gerekiyor,” diyen Vanlancker, şunları söyledi: “Dolayısıyla, daha düşük/sıfır karbonlu alternatiflere geçişte değer zincirimizdeki tüm ortaklarımızı teşvik ediyor olacağız. Ayrıca tüm sektörümüzü SBTi çerçevesinde taahhütte bulunmaya, kendi hedeflerini açıklamaya ve sektörümüze doğru şekilde örnek olmak konusunda bize katılmaya davet ediyorum.”

 

AkzoNobel iklim konusunda yaygın şekilde aksiyon alınmasında iş birliğinin kilit önemde olduğuna inanıyor. Bu çerçevede son olarak  CEO Thierry Vanlancker,  iklim değişikliği ile mücadeleye yardımcı olmak, ekonomik esneklik oluşturmak ve AB Yeşil Anlaşması’nı başarıya ulaştırmak üzere kurulan Avrupa CEO İttifakı adlı sektörler arası ortaklığın da üyesi oldu. 

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

Üye OlŞifremi Unuttum

Son yorumlar