“Çanakkale Zaferi” Temalı Çok Boyutlu Geri Dönüşüm Sergisi

admin
Mart 22, 2023

İzmir’in Foça ilçesinde Gerenköy Ortaokulu öğretmen ve öğrencileri 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü dolayısıyla Çanakkale Zaferi temasını esas alınarak çok boyutlu geri dönüşüm sergisi düzenledi.

Sergiyle, öğrencilere hem Çanakkale ruhunu yaşatmak hem de geri dönüşüm konusunda farkındalık kazandırmak amaçlandı. Okulun Fen Bilimleri Öğretmeni Sabahat Tezer Güngör tarafından organize edilen serginin açılış törenine katılan İlçe Milli Eğitim Müdürü Yüksel Akar, çalışmada emeği geçen tüm öğretmen ve öğrencileri başarılarından dolayı tebrik etti.

Gerenköy Ortaokulu’nun 7.sınıf öğrencileri Fen Bilimleri dersinde, ders içi etkinlik olarak geri dönüşüm malzemeleri kullanarak maketler hazırladı. Mart ayında olunduğu için maketlerde Çanakkale temasını kullanıldı. Böylece hem Çanakkale Zaferi anıldı hem de geri dönüşüm malzemeleri kullanarak geri dönüşüm ile ilgili farkındalık kazandırmak amaçlandı. Çanakkale temasını işlerken aynı zamanda dönem kıyafetleri içerisindeki öğrencilerin Çanakkale Cephesinde gerçekleşen savaşlardan sahneleri gösterir halde durmaları da sergiye çok boyutlu görsel bir donanım kazandırdı.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Üye OlŞifremi Unuttum

Son yorumlar