Chp Bodrum İlçe Başkanı Karahan: Yangın Ülkenin Her Yerinde

admin
Ağustos 4, 2021

Cumhuriyet Halk Partisi Bodrum İlçe Başkanı Halil Karahan, THK kayyumu Cenap Aşçı’nın kurumu bitirmek için yönetime getirildiğini söyledi. CHP Bodrum İlçe Başkanı Karahan, THK’nın 14 yangın söndürme uçağını satışa çıkarılmasının ardından şimdi de kurumun Muğla, Bodrum, İzmir başta olmak üzere Türkiye genelindeki 43 taşınmazının satışa çıkarıldığını söyledi.  

Taşınmazlar için 18 Ağustos 2021’de açık arttırma yapılacak. Satılacak gayrimenkuller arasında arsa, iş hanı, dükkân ve devremülkler de bulunuyor.

 

İKTİDAR ÜLKEYİ DE BİR ATEŞİN İÇİNE ATMIŞTIR

Biz ciğerlerimiz alev aldığından beri can çekişiyoruz. Yangınlara müdahalesi engellenen THK şimdi de haraç mezat satılıyor. Amaç Atatürk’ün mirası bu kurumu tamamen bitirmektir. THK'nın kayyum eliyle tasfiyesine son verilmeli, satış için yapılacak tüm ihaleler iptal edilmelidir.  Yangın ülkenin her yerinde. Ormanlarımızda başlayan yangını dahi zihniyetleri uğruna söndüremeyen iktidar ülkeyi de bir ateşin içine atmıştır. THK'nın bakımı yapılmış uçuşa hazır 5 uçağı ihaleye sokulmuyor. En pahalı teklifi sunan firmaya veriliyor. Üç Rus uçağına günlük 1.3 milyon lira, 153 gün için toplam 203 milyon lira ödüyor. THK itibarsızlaştırılmaya, malları da haraç mezat satılmaya çalışılıyor.

130 HEKTAR ALAN KÜL OLDU

Yediden yetmişe herkes ilçemiz için ülkemiz için seferber oldu. Yanlış yönetim politikası yürüten iktidar ormanlarımızı dahi koruyamadı. Milletimizin gözünün içine baka baka güçlüyüz diyorlar. Günler sonra an itibariyle 5 helikopter, 2 uçak var. Yangın kontrol altına alındı. Soğutma çalışması başladı.  Ama yangın başladığı anda uçak desteği sağlansaydı, 130 hektar alan yanmaz sonuçları bu kadar ağır olmazdı.
Gelecek nesillere nasıl bir Türkiye bırakacağız. Çöle dönen bu topraklarda binlerce canlı hayatını kaybetti. Yangınla mücadele ederken vatandaşlarımızı kaybettik. Ciğerlerimizi kaybettik. İnşallah tüm bölgelerde yangınlar sona erer. Böyle vahim olaylarla bir daha karşılaşmayız” dedi.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

Üye OlŞifremi Unuttum

Son yorumlar