KILINÇARSLAN; “SAHTE GÖZLÜKLER, GÖZ SAĞLIĞINI TEHLİKEYE ATIYOR”

Admin
Kasım 6, 2022

Yaz ve Kış aylarında vazgeçemediğimiz aksesuarların başında gelen gözlüklerde dikkat etmeniz gereken pek çok detay var. Eğer doğru bir gözlük tercihi yapamazsak, sadece şıklıktan değil göz sağlığımızdan bile olabiliriz. Gözlük sektöründe 33 yıldan bu yana hizmet veren ünlü gözlükçü Recep Kılınçarslan, gözlük alırken dikkat etmemiz gerekenler hakkında detaylı bilgiler verdi.

            Gözlerimiz vücudumuzun en önemli organlarının başında gelir. Göz sağlığımızı korumak için kullanacağımız koruma yöntemleri kadar  kullandığımız aksesuarlar da bir o kadar önemlidir. Gözlük kullanan insanlar, sadece sağlık için değil aynı zamanda şıklık için de farklı markalara ve tarzlara yöneliyor. Bu durumu fark eden bazı sahtekarlar ve istismarcılar, durumdan istifade etmek için ünlü markaların ve modellerin sahtelerini üretiyor. Sahte gözlükler, sadece göz sağlığını değil yüzümüze ve hatta deri sağlığımıza kadar etkileri var. Konu hakkında gözlük sektörünün yakından tanıdığı isim ünlü gözlükçü Recep Kılınçarslan açıklamalarda bulundu. 33 yıllık profesyonel deneyimleriyle, dünyaca ünlü markanın binlerce ürünü için tercih edilen Kılınçarslan, nelere dikkat edilmesi gerektiğinden gözlük alırken yapılması gerekenlere kadar tüm detaylara değindi. Sektöre nasıl başladığına değinen Kılınçarslan; “Optik sektörüne ilk adımım 1991 yılında oldu.Optik sektöründeki maceram Denizli’de başladı. Çırak olarak çalışıyordum aynı zamanda hem okuyup hem çalışan kişiydim. Okul harçlığını çıkartırken aynı zamanda bu mesleği öğrenmem gerektiğini bilincine vardım. Mesleğin çok güzel olduğunu ilerki zamanlarda çok iyi yerlere geleceğini ve çok değerli insanlarla tanışacağını hep hayal etmiştim. Hayal ediyordum ama gerçek oldu. İlk mağazamı açmaya karar verdiğimde hiç tereddüt etmeden ‘yapar mıyım yapamaz mıyım. İstanbul’da nasıl olur nasıl yapabilirim’ düşünmeden 1997’de karar verdim ve başladım. Şu anda dünyaca ünlü markaların yüzlerce ürünlerini satan, 33 yıllık deneyim ile insanların tercihi olmaktan gurur duyuyorum” ifadelerini kullandı.

“SADECE ‘GÖZLÜK’ DEYİP GEÇMEYİN”

Gözlük kullanımında kullanılan ürünlerin ne kadar önemli olduğuna değinen Kılınçarslan, gözlüğün küçümsenecek bir aksesuar olmadığını belirterek; “Gözümüz öyle bir organ ki mucizelerle dolu. Ancak gözümüzün sağlığını korumak da bir o kadar önemli. Öncelikle mağazamıza gelen kişiler, hangi yaş grubunda olursa olsun müşteri olarak değil, ailenin bir ferdi olarak düşünürüz. Gözlük seçiminde önemli olan değerli misafirimizin nasıl bir model istediği gibi, kullanacağı zaman ve alan, nasıl bir renkten hoşlandığı, tarzının nasıl olması gerektiği hakkında yardımcı olabiliriz. Bzi hangi koşulda olursa olsun, bize sorulduğunda fikrimizi dürüstçe söyleriz. Önemli olan satılan üründen memnuniyet oranı. Satış sonrası da çok ilgiliyizdir. Çünkü o kişi bir müşterimizden ziyade, güvendiği için bizden bir gözlük almıştır. Birnevi gözünü bize emanet etmiştir. Yakışan ya da yakışmayan en doğru şekilde en doğru yüz hatlarına uygun gözlüğü tavsiye ediyoruz. Ancak şıklığının veya beğenilen gözlüğün kullanım alanı da önemlidir. Örneğin kullanacağınız alana uygun değilse gözlükten memnun kalamayabilirsiniz. Bu sebepten dolayı gözlük aynı zamanda gözünüzü koruduğu gibi gözlük sağlığınıza da yardımcı olur. Biz gözlüğe sadece bir aksesuar değil, hem sağlık hem de şıklık olarak iki durumda değerlendiriyoruz. Gözlük alırken lütfen sadece gözlüktür deyip geçmeyin. Bu yaklaşım ve deneyimle 33 yıllık tecrübemizle sektörün tercih edilen ilk sıralarında yer almak gurur veren bir duygu” dedi.

“HER ZAMAN UZMANINA DANIŞIN”

Gözlük tercihlerinde kullanılacak olan gözlüğün uzman kişilere danışılarak alınması hata payını azaltacağı gibi memnuniyet oranını da arttıracağını belirten Kılınçarslan; “Öncelikle tüketicilerin güneş gözlüğü ya da numaralı gözlük alması konusunda kesinlikle profesyonel bir optik mağazasına danışması gerekiyor. Özellikle piyasamızda maalesef ki çok sahte dediğimiz orijinal olmayan gözlükler var. Optik mağazasındaki yetkili ve profesyonel bir satıcıya danışıldığında hangi güneş camının daha sağlık ihtiyacınızı görecek şekilde yardımcı olur. Numaralı camda en iyi şekilde uzmanına sormak her zaman için daha mantıklıdır. Gözlük seçiminde en önemli. Gözlüklerinin birbirinden farklı ihtiyaç alanında kullanıldığı için farklı özellikleri vardır. Gözlüğün camlarının ultraviole koruyucu özelliği olması gerekiyor veya polarize olabilir, kristal camlı olabilir, antre filtreli dediğimiz güneş camları olabilir, optik camlar olabilir. Optik seçimde bizim özellikle favorimiz yüzdeki şıklığı rahatlığı ve konforudur. Gözlük taktığımızda yüzümüzün hatları ve görünümüne de büyük ölçüde değişiklik gösterecektir. Özellikle günümüzde en fazla kullanılan kemik diye tabir ettiğimiz asetat gözlükler daha rahat ve daha kullanışlıdır. Bunun dışında metal gözlüklerin de rahat ve titanyum olanları tavsiye ediliyor. Yine bu seçimi yaparken uzman bir yetkiliye sormak en iyi tercihi yapmanıza yardımcı olacaktır” ifadelerini kullandı.

“ÇERÇEVENİN VE OPTİKLERİNİN KALİTESİZLİĞİNDEN DOLAYI CİLTTE VE GÖZLERDE İNANILMAZ DERECEDE HASAR VERMEKTEDİR”

Ünlü gözlük markalarının birebir benzerlerini üreten bazı kişiler, sadece şıklık değil aynı zamanda göz sağlığınıza da zarar veriyor. Ünlü markaların ünlü modellerinin sahtelerinin ne denli zarar verdiği hakkında bilgiler veren Kılınçarslan; “Gözlük diğer aksesuarlardan daha önemlidir. Çünkü yüzümüze takacağımız her hangi bir ürün sadece şıklık değil sağlık anlamında da etkendir. Son zamanlarda maalesef ki sahte gözlükler piyasamızda oldukça arttı. Göz sağlığına iyi gelen, koruyan, şık duran markaların çeşitli modellerinin sahteleri de var ne yazık ki. Bunlar toplama plastiklerden yapılan veya katılarak yapılan, güneş camları tezgâhta pazar yerinde ya da takıcılarda satılan gözlükler. Gözlük kullanıcılarının veya gözlük almak isteyenler hiçbir şekilde bu gözlükleri gözünde bulundurmaması takmaması gerekir. Çerçevenin kalitesizliğinden dolayı ciltte inanılmaz derece hasar, gözde inanılmaz derecede hasar vermektedir. Hiçbir şekilde tavsiye etmiyoruz. Ucuz oldukları için ya da modelini beğendikleri için çok tercih edenler var ama ilerki yaşlarda cilde ve göze verebilecek büyük zararların farkında olmuyorlar. Örneğin 1000 TL tasarruf etmek isteyen kişiler ileride sahte gözlük kullanımdan dolayı oluşan hasarı gidermek için 10.000 TL ödemek veya daha fazla miktarlarda hastanelere yatırmak zorunda kalıyorlar. Gözlük bu kadar önemlidir” şeklinde konuştu.

“MAĞAZALARI TERCİH EDİN”

Gözlük kullanmak zorunda olan veya şıklık için gözlük tercih edecek kişilerin ilk tercihi mağazaların olması gerektiğine değinen Kılınçarslan; “Göz sağlığınıza veya şıklığınıza şıklık katmak istiyorsanız; gözlük almadan önce mutlaka mağazaları tercih edin. Gittiğiniz mağazada beğendiğiniz bir gözlük alıyorsanız; orijinalliğini kanıtlayan bandrol veya belgesi olup olmadığına bakın. Kullanacağınız alan ne ise bunu belirterek sunulan gözlükler arasında tercih yapmaya çalışın” dedi.

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

Üye OlŞifremi Unuttum

Son yorumlar