Liderler sürdürebilirlik için bir araya geliyor

admin
Eylül 18, 2021

Dünyanın en büyük çok paydaşlı sürdürülebilirlik platformu UN Global Compact, BM Genel Kurulu kapsamında hükümet, sivil toplum, akademi ve iş dünyasını bir araya getirecek. #UnitingBusinessLIVE mottosuyla düzenlenecek etkinlikler 20 – 22 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

 

14 binden fazla imzacısı ile dünyanın en büyük çok paydaşlı sürdürülebilirlik platformu olan UN Global Compact, 20 – 22 Eylül tarihleri arasında Birleşmiş Milletler’in çalışmalarını değerlendirdiği ve bir sonraki yılın gündeminin belirlendiği BM Genel Kurulu kapsamında Uniting Business Live'a ev sahipliği yapacak. Online platform üzerinden gerçekleştirilecek Uniting Business Live etkinliğinin hükümet, sivil toplum, akademi ve iş dünyası temsilcilerini bir araya getirecek. 

 

Etkinliğin ilk gününde “Private Sector Forum” gerçekleştirilecek. Devlet başkanları, BM liderleri ve CEO’ların katılacağı etkinlikte iklim değişikliği, sürdürülebilir kalkınma ve insan hakları konuları tartışılacak. Oturumda ayrıca UN Global Compact’in öncelikli çalışma alanlarından İklim Değişikliği ve SKA (Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları) Entegrasyonuna ek olarak COVID-19 sonrası yeniden toparlanma ve global stratejilerle birlikte özel sektörün gıda sistemleri ve sürdürülebilir enerji üretimindeki rolü de gündeme gelecek.

 

21 Eylül Salı günü UN Global Compact’in iş dünyasını SKA’lara yönelik iddialı ve gerçekçi hedefler belirlemesi ve somut adımlar atması için başlattığı küresel hızlandırıcı programlar “Global Impact Forum”da tanıtılacak. Şirketlerin iklim değişikliği ile mücadele, SKA inovasyonu, toplumsal cinsiyet eşitliği gibi alanlarda bu programlar sayesinde kaydettikleri ilerlemeler paylaşılacak. UN Global Compact CEO’su Sanda Ojiambo, BM Genel Sekreter Yardımcısı Amina J. Mohammed, Almanya Şansöylesi Angela Merkel, İsviçre Başkanı Stefan Löfven’in yer alacağı açılış panelinde Global Compact Türkiye Genel Sekreteri Melda Çele, bu programların Türkiye’deki şirketlere sunduğu faydalar ve Türkiye’de iş dünyasındaki ilerlemeye değinecek.

 

Arçelik CFO’su Polat Şen aynı gün gerçekleştirilecek “Local Solutions Live: Accelerating Climate Ambition in Eastern Europe” oturumunda konuşmacı olarak yer alacak.

 

UN Global Compact’in 35 yaş altı ve liderlik potansiyeli taşıyan genç yetenekleri, sürdürebilirlik sorunlarına radikal inovasyon bakış açısıyla çözüm üretmeleri için bir araya getiren “Young SDG Innovators” programının küresel kapanış etkinliği 21 Eylül’de gerçekleşecek. Etkinlik kapsamındaki oturumlarda inovasyon ve radikal teknolojilerin SKA’lar için sunduğu fırsatlar tartışılacak. Programın 2019 – 2020 dönemi katılımcılarından Arçelik Kıdemli AR&GE Uzmanı Ekin Dalak “Innovation Through Gender Lens” Oturumu’nda konuşmacı olarak yer alacak. Akkök Holding ve Zorlu Enerji ekipleri de şirketlerine özel geliştirdikleri SKA çözümlerini sunacak.

 

3 gün sürecek etkinliklerin kapanış gününde UN Global Compact, UN DESA (Birleşmiş Milletler Ekonomik ve Sosyal İşler Departmanı) ve ICC (Milletlerarası Ticaret Odası) iş birliğiyle bu yıl 6’ncı kez düzenlenecek “SDG Business Forum”da iş dünyasının SKA’lara ulaşma yolunda fark yaratan uygulamalarını paylaşılacak.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

Üye OlŞifremi Unuttum

Son yorumlar