Lizbon’dan İstanbul’a tapas menüsü caz severlerle buluşuyor

admin
Haziran 21, 2022

Türkiye’nin en büyük caz mekanı projesi olan, yemek ve cazı bir araya getiren The Badau, bu defa yepyeni bir projeye imza atıyor. Yerel ve sürdürülebilir tabaklar ile 2022 yaz sezonunda bizzat Eren Noyan’ın ekibi ile sunmaya hazırladığı, “Lizbon’dan İstanbul’a” tapas menüsü caz severler ile buluşuyor. 

 

Mekanın kurucusu, 20 yıldır sahneye çıkan, caz performanscısı Eren Noyan aynı zamanda tam bir gastronomi tutkunu. Noyan, “Bundan dolayı bu iki varlık sebebimi bir bütün olarak var edip, sevdiklerimle paylaşma yolunu seçtim. The Badau, yemeği ile çok kuvvetli bir caz kulübüdür kısacası” diyor.

 

Gastro-caz konseptinin ilk temsilcisi

Gastronomi ve caz sahnesindeki yolculuğuna 2015 yılında tarihi Yeldeğirmeni Mahallesi’nde başlayan ve 2019 yılının sonundan itibaren Akasya AVM’ye taşınan The Badau, Türkiye’nin kullanım alanı ve sahnesi en büyük caz kulübü olmasının yanı sıra kurucusu Eren Noyan’ın ortaya koyduğu gastro-caz konseptinin ilk temsilcisi.

 

Kendisi de bir caz müzisyeni olan Eren Noyan’ın “dinlediğinin tadına da bakmak ister misin?” önermesi ile tasarladığı tadım menüleri, 6 aşamadan oluşan ve mevsim şartlarına göre değişen bir deneyim sunuyor. İmza kokteylleri arasında yer alan “Duvarın Arkası Meksika” caz davulcusu Ferit Odman’ın favori kokteyliyken, Ayhan Sicimoğlu’nun Eren Noyan ile birlikte kurguladığı ve geleneksel Fransız mutfağının en iyi örneklerini bir araya getiren etkinliği “Ayşe in Paris” gastronomi meraklılarından tam puan aldı.

 

Fine-dining ile caz müziğini bir arada sunan The Badau, mekanda çalışanların bir bölümünün caz müzisyenlerinden oluşması ile de farklı bir konuma yerleşiyor.

 

Kapılarını açtığı günden bu yana yerli ve yabancı caz müzisyenlerinin 1000’in üzerinde caz konserine sahne olan The Badau, Akbank Caz Festivali ve Uluslararası Caz Günü gibi önemli etkinliklere ev sahipliği yaptı. Gastro- atölyeler, sanatçı buluşmaları ile etkinliklerini çeşitlendiriyor.

 

Özenle bir araya getirilmiş tasarımıyla misafirlerine kaliteli, duygu yüklü ve samimi bir ortam hazırlamayı amaçlayan The Badau, Eren Noyan’ın her konuk ile tek tek ilgilenmesi ile müdavim algısının canlı tutulduğu bir hizmet anlayışı sunuyor.

 

Akasya AVM Kuzey Avlu’da (BEYMEN Avlu) yer alan The Badau, haftanın 5 gecesi düzenlediği caz konserlerine ve yemek servisine rezervasyonla müşteri kabul ediyor.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

Üye OlŞifremi Unuttum

Son yorumlar