Ozon Tedavi, Covid-19 başta olmak üzere pek çok hastalıkla mücadelede vücudu destekliyor

admin
Ağustos 5, 2021

İnsan sağlığı için önemli elementlerden biri olan ozon gazının uzman kontrolünde tedavi amaçlı kullanılması,  bağışıklık sistemini güçlendirerek direnç verir. Ozonun vücut için en yararlı şekilde kullanılması pek çok hastalığa kısa ve etkin tedavi sağlarken, kişiye özel uygulamalarla yapılmalıdır. Tüm dünyada ve ülkemizde yaşanan Covid-19 salgınında da kullanılması fayda sağlayan ‘Ozon Tedavisi’ hakkında en çok sorulan soruları sizler için hazırladık

Yeni Yüzyıl Üniversitesi Gaziosmanpaşa Hastanesi  GETAT Bölümü Kurucusu – Anestezi ve Reanimasyon Uzmanı Dr Öğretim Üyesi Hülya İskenderoğlu Bahat; ‘Ozon Tedavisi’ nin Covid-19 salgınıyla mücadelede virüs, bakteri, mantar ve mikropları öldürebilme özelliğine sahip olduğunu söyleyerek; korunmayı destekleyici ve bağışıklığı güçlendirici etkisi olduğunu belirtti. 

 

Ozon tedavisini salgın döneminde yaptırmak direnci artırır mı? 

Tıbbi ozon tedavisi, hücrelere zarar vermeden vücudu oksijenlemek için güçlü bir yöntemdir. Ozon, 3 oksijen atomundan oluşan doğal bir maddedir.

Ozon molekülü atmosferde bulunan doğal gazlardan biridir ve Türkiye'de son 10-15 yıldır tedavilere destek amaçlı kullanılmaktadır. Ciddi bir dezenfeksiyon özelliği olduğu için aynı zamanda enfeksiyonlara karşı da koruyucu amaçlı uygulanabilmektedir. Kronik ve salgın enfeksiyonlarından korunmak ve tedavi amaçlı olarak da aktif şekilde kullanılmaktadır. 

Ozon, dünyada bulunan en kuvvetli doğal dezenfektanlardan biridir. Koronavirüs enfeksiyonuyla savaşırken korunma ve tedavi amaçlı farklı yöntemler deneniyor. Özellikle yaşlı ve kronik rahatsızlığı bulunanlar ile bağışıklık sisteminin yeterince kuvvetli olmadığı hastalar enfeksiyonlara karşı biraz daha risk grubu oluşturuyor. Bu dönemde tedbiri artırmak amaçlı ozon tedavisinden çok fayda görebiliriz.

Koronavirüs salgınıyla mücadelede virüs, bakteri, mantar ve mikropları öldürebilme özelliğine sahip ozon gazının, korunmayı destekleyici ve bağışıklığı kuvvetlendirmek amacıyla daha aktif kullanılması gerektiği konusunda Getatcılar olarak hemfikiriz. Özetle ozon tedavisinden korunmada da tedavide de fayda görebilmekteyiz.

 

Ne sıklıkta yaptırmak önemlidir?

Ozon tedavisinin sıklığı ve dozu; hastalığın seyri, hastanın yaşı, kilosu, kullandığı ilaçlar; hastalığın süresi ve evresi gibi farklı parametreler göz önünde bulundurularak belirlenmektedir. Bununla birlikte tedavi haftada 1-2 seans olmak üzere ortalama 10 seans sürmektedir. Ancak pandemilerde ciddi risk faktörü oluşturan sağlık çalışanları gibi popülasyonlarda hafta 1 veya 15 günde 1 seans olarak devam etmesini önermekteyiz.

 

 

Ozon Tedavisi uygulamaları neye iyi gelir, neye önlem sağlar?

 

Özellikle otoimmün hastalıkları, kalp, damar rahatsızlıkları, diyabetik yaralar, eklem içi uygulamalar, bel fıtığı, kas hastalıkları, cilt lezyonları ve cilt yenilenmesi tedavilerinde yararlanıldığını söyleyebiliriz. 

Bugün sağlık çalışanlarına öncelikle bağışıklıklarını güçlendirmek ve koronovirüs hastalığına yakalanmalarını önlemek için ozon terapiyi kullanıyoruz. Korunma ve hastalıkları kolay atlatma açısından herkese de tavsiye etmekteyiz. 

Ozon tedavisi alan hastaların tedavi sonucu servislerden erken taburcu edilme ve yoğun bakıma gidişte azalmalar olduğunu söylemek mümkündür. 

 

Hangi yaş grubu için uygundur?

Her yaş grubuna uygulanabilmektedir. Aktif çalışma hayatında olanlara tavsiye etmeyiz. Özellikle yaşlı ve kronik rahatsızlığı bulunanlar ile bağışıklık sisteminin yeterince kuvvetli olmadığı hastalar enfeksiyonlara karşı biraz daha risk grubu oluşturmaktadır.

 

Ozon tedavisin fayda sağladığı diğer rahatsızlıklar nelerdir?

Kanser

Bel fıtığı

Diyabet

Periodontit ve diş hastalıkları

Anti-aging

Kronik yaralar

Kronik yorgunluk

İskemik hastalıklar

Bakteri ve mantar enfeksiyonları

Astım ve KOAH gibi solunum yolu hastalıkları

Behçet hastalığı gibi otoimmun hastalıklar

Migren

Romatizmal hastalıklar

Dolaşım sistemi bozuklukları

Göz hastalıkları

Alzheimer ve demans gibi geriatrik hastalıklar

AIDS

Sedef gibi cilt hastalıkları

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

Üye OlŞifremi Unuttum

Son yorumlar