Ranta karşı mücadele sürüyor: 10 bin imzalı dilekçe Mal Müdürlüğü’ne ulaştı

admin
Kasım 17, 2022

Lüleburgaz’da tüm itirazlara ve eylemlere rağmen Özelleştirme İdaresi’nce satışa çıkarılan Pancar İşletme Şefliği’nin halkın alanı olarak kalması için toplanan 10 bin imzalı dilekçenin Lüleburgaz İlçe Mal Müdürlüğü’ne teslim edilmesinde konuşan Başkan Gerenli “Haklı mücadelemizi ilk günkü kararlılıkla sürdüreceğiz” dedi.

 

Cumhurbaşkanlığı kararıyla belediye hizmet alanıyken imar planı değiştirilerek 5 katlı ayrık konut nizam alanı olarak belirlenen ve sonrasında Özelleştirme İdaresi’nce tüm itirazlara rağmen satışı yapılan Pancar İşletme Şefliği için toplanan 10 bin adet imzalı dilekçe Lüleburgaz İlçe Mal Müdürlüğü’ne ulaştırıldı. Lüleburgaz Belediye Başkanı Dr. Murat Gerenli, Lüleburgaz Emek ve Demokrasi Platformu bileşenleri ve belediye meclis üyelerinin de yer aldığı teslimde platform adına aktivist Hakan Dedeoğlu basın açıklaması yaptı. Dedeoğlu, 10 binden fazla imzalı dilekçenin İlçe Mal Müdürlüğü’ne teslim edildiğini belirterek halka rağmen satılan Pancar Şefliği için mücadele edeceklerini kaydetti.

 

İlk günkü kararlılık sürüyor!

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Başkan Gerenli de, Lüleburgaz Belediyesi’nin 40 yıllık imar planlarında belediye hizmet alanı olan yerin önce imar planlarının değiştirildiğini, ardından da Özelleştirilme İdaresi’nce satışa çıkarılıp satıldığını hatırlatarak, Lüleburgaz Belediyesi’nin satışa gösterdiği kararlılığın sürdüğünü vurguladı. Halkın satışa karşı 10 binden fazla dilekçe imzaladığını hatırlatan Başkan Gerenli, “Haklı mücadelemizi ilk günkü kararlılıkla sürdürmeye devam edeceğiz” diye konuştu.

 

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

Üye OlŞifremi Unuttum

Son yorumlar