Sabancı Üniversitesi Cef Semineri / Marie Curie IRG Ödüllü ilk Türk sosyal bilimci Prof. Dr. Şebnem Kalemli-Özcan katılıyor

admin
Ağustos 5, 2022

Sabancı Üniversitesi Finans Mükemmeliyet Merkezi’nden “Pandemi, Küresel Tedarik Zinciri ve Enflasyon” Semineri

 

 

Akbank’ın kurucu sponsoru olduğu Sabancı Üniversitesi Finans Mükemmeliyet Merkezi (Center of Excellence in Finance- CEF), “Pandemi, Küresel Tedarik Zinciri ve Enflasyon” temalı bir seminer düzenliyor. 9 Ağustos’ta online yapılacak seminerde, pandemi etkisiyle dünyada artan enflasyona küresel tedarik zincirleri üzerinden yaklaşılacak.

 

Seminerin konuşmacısı, Marie Curie IRG Ödülü’nü kazanan ilk Türk sosyal bilimci olan Maryland Üniversitesi Ekonomi Profesörü Şebnem Kalemli-Özcan olacakAmerika Birleşik Devletleri Ulusal Ekonomik Araştırma Bürosu'nda (NBER) ve Ekonomik Politika Araştırmaları Merkezi'nde (CEPR) kıdemli araştırmacı olan Prof. Dr. Şebnem Kalemli-Özcan, ayrıca ABD Merkez Bankası New York Şubesi’nin ve Uluslararası Ödemeler Bankası’nın (BIS) iktisadi danışma kurullarında görev yapıyor. 

 

Araştırmalarında küresel firmalar ve bankalara dair büyük veri kullanarak sermaye akışları, makroekonomik dalgalanmalar ve finansal sürtüşmeler konularına odaklanan Prof. Dr. Kalemli-Özcan, halen, COVID-19 salgınının gelişmekte olan pazarlardaki etkisi ve dünya genelindeki şirket başarısızlıkları üzerine çalışıyor.

 

9 Ağustos 2022, Salı günü saat 19.00’da CEF YouTube kanalından canlı olarak yayınlanacak seminerin moderatörlüğünü CEF Direktörü Yiğit Atılgan yapacak. 

Tarih: 9 Ağustos 2022, Salı 

Saat: 19.00

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

Üye OlŞifremi Unuttum

Son yorumlar