Spotify EQUAL Türkiye’de 170 şarkı ve 120 sanatçı çalma listelerine eklendi

admin
Eylül 28, 2021

Spotify’ın müzik dünyasında global cinsiyet eşitliği girişimi EQUAL’ın yakın zamanda hayata geçişinin ve 29 milyon+ dinlenmeye ulaşmasının ardından Spotify, dünyanın yeni nesil kadın sanatçılarını desteklediği başarılı bir yarı yıl kutluyor. EQUAL girişimi, (yerli çalma listeleri, pazarlama desteği ile aylık sanatçı ele geçirmeleri, EQUAL board ve çok daha fazlası gibi) kritik kaynakları, dünya genelindeki kadın içerik oluşturucuları daha da destekleyecek birleştirici bir platformda toplamak üzere Spotify’ın dünya üzerindeki yaygınlığından ve gücünden yararlanıyor. 

 

Nisan ayında bu cinsiyet eşitliği girişiminin hayata geçmesiyle birlikte Spotify’ın EQUAL çalma listeleri 177 pazarda 29 milyondan fazla dinlenme elde etti. EQUAL programına katılan sanatçıların eserleri, programın ilk ayında 1500’den fazla kez 600 farklı çalma listesine eklendi.

EQUAL programı sayesinde Türkiye’de ortaya çıkan başarılı sonuçlara dair örnekler: 

 

  • EQUAL Türkiye'de 170 şarkı ve 120 sanatçı EQUAL çalma listesine eklendi
  • EQUAL Global çalma listelerine, EQUAL Türkiye listesinde de yer alan 10 Türk sanatçı eklendi
  • Bu 10 sanatçıdan Ayın Sanatçısı seçilen 5’i, Times Meydanı'ndaki reklam panosunda yer aldı
  • Ayın sanatçısı olan bu 5 sanatçı, Türkçe poptan indie popa ve alternatif müziğe uzanan geniş bir yelpaze içinde, kadınların yaratıcılığının çeşitliliğini ve yarattıkları çok sayıda müzik türünü temsil etmek üzere seçildi. Bu çeşitlilik aynı zamanda, yetenekli şarkıcılara, şarkı yazarlarına, yapımcılara ve birbirinden farklı donanımlara sahip inanılmaz yetenekli sanatçılara ev sahipliği yapan çalma listesine de yansıdı.
  • Toplam 400 binin üzerinde kullanıcı, bir sanatçıyı EQUAL Türkiye çalma listesi sayesinde keşfetti 
  • Göksel'in ayın sanatçısı olmasından bu yana toplam dinlemesi yüzde 7,5 arttı

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

Üye OlŞifremi Unuttum

Son yorumlar